leafhead 12

Veelgestelde vragen Netvliesloslating

Is er iets wat ik niet mag doen als er lucht, gas of siliconenolie in mijn oog werd geïnjecteerd?

U mag niet vliegen zolang de gasbel aanwezig is. De gasbel neemt toe door decompressie en uw oog zal zeer pijnlijk worden. Vraag de oogarts om raad indien u reisplannen hebt.

Wat gebeurt er met het gas en de siliconenolie in het oog?

Het gas wordt geabsorbeerd en verdwijnt vanzelf. Het wordt vanzelf vervangen door natuurlijk oogvocht. De tijd hiervoor nodig is afhankelijk van het type en de hoeveelheid gas dat werd gebruikt. De olie blijft in het oog en kunnen we enkel door een operatie verwijderen.

Mag ik autorijden?

De wet vereist dat u de verzekering op de hoogte brengt wanneer er zich veranderingen in uw gezondheidstoestand en/of zicht voordoen. U moet in staat zijn bij goed daglicht met beide ogen (indien nodig met bril) een verkeersbord te lezen op 20.3 meter. U moet eveneens een toereikend gezichtsveld hebben. Indien u niet aan deze vereisten voldoet, is autorijden verboden.

U mag pas opnieuw autorijden als de oogarts heeft bevestigd dat uw zicht opnieuw voldoet aan de opgelegde eisen. Indien nodig kunt u een attest vragen aan de oogarts. De vereisten zijn strenger wanneer u een beroepschauffeur bent.

netvliesvragen.jpg